ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΥΠΟΒΑΘΡΟ

Η Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις για ένα μεγάλο αριθμό ασθενών. Στόχος της θεραπείας είναι ο θεραπευόμενος, μέσα από την ενεργό συμμετοχή του και τη συνεργασία με τον θεραπευτή, να αναγνωρίσει και να κατανοήσει τον τρόπο που ο ίδιος ερμηνεύει τα γεγονότα της ζωής του, αλλά και τη σχέση ανάμεσα στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του.
Η ομαδική επίβλεψη στη ΓΣΘ λαμβάνει χώρα ως ένα ομαδικό βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο γίνεται εστιασμός όχι μόνο στη συμπτωματολογία του ασθενούς και τις παρουσες γνωστικοσυμπεριφορικές τεχνικές, αλλά και στην σχέση θεραπευτή-θεραπευόμενου. Η ομάδα θα μελετήσει πτυχές της συμπτωματολογίας και θα αναγνωρίσει σχήματα και συμπεριφορές μέσα από αφηγήσεις περιστατικών και θα αναζητήσει καλύτερες θεραπευτικές προσεγγίσεις. Στόχος είναι η καλύτερη επίγνωση εναλλακτικών γνωστικών και συμπεριφορικών τεχνικών και προσεγγίσεων, οι οποίες να εκφράζουν καλύτερα τον θεραπευτή και να βοηθούν περισσότερο το θεραπευόμενο, ιδιαίτερα σε σύνθετες και προβληματικές περιστάσεις ή ανθεκτική συμπτωματολογία.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Απευθύνεται σε απόφοιτους σχολών ψυχολογίας, ειδικευόμενους ιατρούς και ειδικούς ψυχιάτρους που είναι εκπαιδευμένοι ή εκπαιδευόμενοι στη Γνωστική – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Είναι απαιτούμενο οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθούν ενεργά περιστατικά, τα οποία θα αποτελούν και μέρος του υλικού της ομάδας. Δεν είναι απαιτούμενο τα περιστατικά αυτά να βρίσκονται σε ψυχοθεραπεία (π.χ. μπορεί να αφορά και ασθενείς σε νοσηλεία).

Η ομάδα είναι βιωματική, ως εκ τούτου αναμένεται από τους συμμετέχοντες να μπορούν να μιλούν για τα συναισθήματά τους (χωρίς την ανάγκη αποκάλυψης αυτοβιογραφικών πληροφοριών).

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΝΑΡΞΗ:
Κατά διαθεσιμότητα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
3-9 μήνες / συναντήσεις 1,5 ώρας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Δια ζώσης / διαδικτυακά

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:
8 (δια ζώσης) έως και 12 (διαδικτυακά)

ΤΥΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Μετεκπαιδευτικό Εργαστήριο Επίβλεψης στη ΓΣΘ

ΚΟΣΤΟΣ:
30€/Συνάντηση

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:
Δρ. Αγοραστός Θ. Αγοραστός, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, MD, MSc, PhD, CCBT
Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής Α.Π.Θ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ