ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΛΕΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ

ONLINE ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ

Η Τηλεψυχιατρική και Τηλεψυχοθεραπεία, δηλαδή η χρήση ηλεκτρονικών μέσων τηλεπικοινωνίας με ήχο και εικόνα για την παροχή ψυχιατρικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών από απόσταση, υφίσταται πάνω από μισό αιώνα και αποτελεί μία μορφή θεραπευτικού πλαισίου που επιτρέπει, ενδυναμώνει και προάγει την ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη της ψυχικής υγείας, με εξίσου καλά αποτελέσματα για τους θεραπευόμενους.

Η πανδημία Covid-19 άλλαξε ριζικά το τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης και ιδιαίτερα της Ψυχιατρικής. Σε μια εποχή, που η τήρηση φυσικών αποστάσεων είναι απαραίτητη, η ανάγκη μας για ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή καθίσταται ζωτική. Με χρήση ηλεκτρονικών μέσων τηλεδιάσκεψης, κανείς ασθενής δεν στερείται τα δικαιώματά του στην ολοκληρωμένη φροντίδα της ψυχικής του υγείας και την επίτευξη ευεξίας και ποιότητας ζωής. Άνθρωποι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, κάτοικοι εξωτερικού που επιθυμούν θεραπεία στη μητρική τους γλώσσα, ασθενείς καθηλωμένοι στο σπίτι λόγω χρόνιων νοσημάτων, ασθενείς σε καθεστώς περιορισμού λόγω της πανδημίας COVID-19, αλλά και όσοι για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ταξιδέψουν μέχρι το ιατρείο του θεραπευτή τους, είναι μερικές από τις ομάδες του πληθυσμού που μπορούν να επωφεληθούν από αυτές τις υπηρεσίες.

FACTS

Τα σημαντικότερα επιγραμματικά

Ιστορία

Η Ψυχιατρική υπήρξε πρωτοπόρος στην τηλεϊατρική από τη δεκαετία του 1950

Αποτελεσματικότητα

Η Τηλεψυχιατρική και τηλεψυχοθεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις παραδοσιακές θεραπευτικές παρεμβάσεις

Ασθενείς

Η Τηλεψυχιατρική και τηλεψυχοθεραπεία απευθύνονται σε όλους τους πληθυσμούς ασθενών ανεξαρτήτως διάγνωσης

Πλαίσιο

Η τηλεψυχοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο

Προϋποθέσεις

Απαιτείται μόνο μία καλή σύνδεση στο internet και μία ηλεκτρονική συσκευή που να υποστηρίζει τις εφαρμογές επικοινωνίας

COVID-19

Ιδιαίτερα σε καταστάσεις περιοριστικών μέτρων πανδημίας ή καραντίνας, η τηλεϊατρική μπορεί να προσφέρει μία εξαιρετική λύση για ασθενείς

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ