Ιατρείο Κατάθλιψης - the stress-center Θεσσαλονίκη

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ, ΑΝΘΕΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

Η κατάθλιψη αποτελεί μία από τις πιο συχνές και βαρύνουσες ασθένειες παγκοσμίως και οδηγεί σε μία πραγματική ψυχική και σωματική δοκιμασία για κάθε άνθρωπο που πάσχει. Συναισθήματα θλίψης, άγχους, απελπισίας, απώλεια ενέργειας, ενδιαφέροντος και ευχαρίστησης, κόπωση, ενοχές, αυτομομφή, κοινωνική απόσυρση, αλλά και προβλήματα με την όρεξη, τη συγκέντρωση και τον ύπνο ταλαιπωρούν τον ασθενή, σε βαθμό τέτοιο που να διαταράσσουν κάθε πτυχή της ζωής του, τις σχέσεις, την επαγγελματική και κοινωνική του λειτουργικότητα.

Η κατάθλιψη δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας ή αναποφασιστικότητας, αλλά μία πολυπαραγοντική, σοβαρή ασθένεια που σχετίζεται με το χρόνιο στρες και επηρεάζει ψυχικά και σωματικά τον ασθενή σε πολλά επίπεδα. Πολύ συχνά είναι σωματικά συμπτώματα, όπως γαστρεντερικά προβλήματα, χρόνιος πόνος, κεφαλαλγία, κ.α. Η κατάθλιψη χρήζει ολιστικής και μακροχρόνιας ιατρικής υποστήριξης και θεραπείας, αλλά είναι ιάσιμη, καθώς υπάρχουν δοκιμασμένες και δραστικές θεραπευτικές εναλλακτικές. Χωρίς θεραπεία όμως, μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής του ασθενούς, αλλά και να καταστεί απειλητική για τη ζωή του ασθενή, καθώς η χρόνια επιβάρυνση, μπορεί να οδηγήσει και σε σκέψεις θανάτου.

Το κέντρο μας προσφέρει εξατομικευμένες και ολιστικές ατομικές και ομαδικές θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

FACTS

Τα σημαντικότερα επιγραμματικά

Βαρύτητα

Η κατάθλιψη αποτελεί την πρώτη αιτία αναπηρίας παγκοσμίως

Συχνότητα

1 στους 5 ανθρώπους θα εμφανίσει κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή του

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή

Συννοσηρότητα

Η κατάθλιψη αυξάνει επιβαρύνει σημαντικά μεταβολικά, καρδιολογικά και χρόνια νοσήματα

Θεραπεία

Η κατάθλιψη χρήζει εξειδικευμένης και ολιστικής ιατρικής προσέγγισης

Φάρμακα

Τα σύγχρονα αντικαταθλιπτικά δεν προκαλούν εθισμό και έχουν εξαιρετικά λίγες παρενέργειες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ