ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ

 ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Μία ορθή ιατρική προσέγγιση απαιτεί ικανή χρονική διάρκεια, συστηματική παρακολούθηση, ορθολογικό διαγνωστικό και κλινικό βηματισμό για μία ορθή διαγνωστική εκτίμηση και μία εξατομικευμένη και βασισμένη σε διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες θεραπευτική προσέγγιση. Η πλειοψηφία των ασθενών έχει περάσει από μία οδύσσεια με πολλαπλές επισκέψεις σε συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων, ψυχολόγους αλλά και θεραπευτές διαφόρων κλινικών υποβάθρων και φέρουν πολλές και διαφορετικές διαγνώσεις στο ιστορικό τους, όπως και πολλά φαρμακευτικά σχήματα, συχνά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία ή με μη ενδεδειγμένη χρήση σκευασμάτων, με συχνό αποτέλεσμα παρενέργειες.

Διαγνωστικό ιατρείο: Η σωστή διάγνωση αποτελεί προϋπόθεση και τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε σωστής θεραπευτικής προσέγγισης. Για μία σωστή διαγνωστική εκτίμηση, απαραίτητη είναι μία πρώτη συνεδρία ικανής διάρκειας (1,5 ώρες) για τη συλλογή της βιογραφίας του ασθενούς, του αναπτυξιακού και ιατρικού ιστορικού, τη χρονική εξέλιξη των συμπτωμάτων, την συνεκτίμηση άλλων κλινικών πληροφοριών από συναδέλφους αλλά και τη διαφορική διάγνωση για τον αποκλεισμό άλλης αιτιολογίας που πιθανώς επηρεάζει την κλινική εικόνα. 

Ιατρείο ψυχοφαρμακολογίας: H φαρμακοθεραπεία αποτελεί μία βασική, επιστημονικά τεκμηριωμένη και παγκοσμίως καθιερωμένη θεραπευτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση ψυχικών παθήσεων και ψυχοσωματικών συμπτωμάτων. Μετά την επανάσταση στην φαρμακολογική έρευνα των τελευταίων 3 δεκαετιών, υπάρχουν πλέον πολλά διαθέσιμα, άκρως ασφαλή και αποτελεσματικά σκευάσματα, με βάση τα οποία μπορεί να ορισθεί ένα μοναδικό, απλό, δραστικό και εξατομικευμένο φαρμακοθεραπευτικό σχήμα σε συνεργασία με τον ασθενή, χωρίς κίνδυνο παρενεργειών και εθισμού. Τα φάρμακα δεν επηρεάζουν αρνητικά τον εγκέφαλο, αλλά, αντιθέτως, συντελούν στην επαναφορά της σωστής λειτουργίας του. 

Ιατρείο πολυφαρμακίας: Ως πολυφαρμακία περιγράφεται η ταυτόχρονη χρήση διαφόρων, υπερβολικών και συχνά ακατάλληλων φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της ίδιας πάθησης, με κίνδυνο την επίταση ανεπιθύμητων ενεργειών, την επιδείνωση της ψυχικής κατάστασης του ασθενούς και την αύξηση του αριθμού των λαμβανόμενων φαρμάκων με επικίνδυνες αλληλεπιδράσεις. 

Ιατρικά Πιστοποιητικά: Στο κέντρο μας εκδίδονται παντός τύπου ψυχιατρικά πιστοποιητικά (π.χ. για έκδοση άδειας επαγγέλματος, αναγνώριση ποσοστού αναπηρίας, κτλ.), εκτός πιστοποιητικών οπλοκατοχής, όπως και επίσης διενεργούνται ιατρικές πραγματογνωμοσύνες. 

FACTS

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Πραγματικότητα

1 στους 2 καταναλωτές ασθενείς λαμβάνουν σκευάσματα χωρίς συνταγή γιατρού, μετά από παρότρυνση φίλων ή συγγενών

Φαρμακοθεραπεία

Η φαρμακοθεραπεία πρέπει να αποτελεί πάντα μέρος ενός συνδυαστικού και εξατομικευμένου θεραπευτικού σχεδιασμού

Σημασία

Η λήψη φαρμακευτικής αγωγής δεν αποτελεί ένδειξη ήττας ή αδυναμίας, αλλά, αντίθετα, ενδυνάμωση της ατομικής προσπάθειας του ασθενούς

Παρενέργειες

Τα σύγχρονα σκευάσματα δεν προκαλούν εθισμό, καταστολή ή αλλοίωση της προσωπικότητας και έχουν συνήθως ελάχιστες παρενέργειες

Φόβοι

Χιλιάδες σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και κυρίως την ασφάλεια των σκευασμάτων αυτών

Στίγμα

Το στίγμα που φέρουν τα «ψυχοφάρμακα» βασίζεται κυρίως σε εμπειρίες με παλιά σκευάσματα, σε άγνοια, προκαταλήψεις και λάθος ενημέρωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ