ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΣΤΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 70-90% ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ, ΜΗ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Το στρες είναι κατά βάση μία φυσιολογική λειτουργία του σώματός μας, που μας βοηθάει στην καθημερινότητα επιτρέποντας την ιδανική προσαρμογή μας στις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Το βιολογικό σύστημα του στρες ρυθμίζει μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος και διαφόρων ορμονών τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας αλλά και την σωστή αντίδρασή του σε υποκειμενικά ή αντικειμενικά επικίνδυνα ερεθίσματα. Όταν όμως το στρες υπερβεί τα προσωπικά όρια του κάθε ανθρώπου, η αρμονική λειτουργία του οργανισμού μας απορρυθμίζεται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ενός μεγάλου φάσματος συναισθηματικών, γνωστικών και σωματικών συμπτωμάτων. Καθώς η αποφυγή στρεσογόνων καταστάσεων δεν είναι πάντα εφικτή, ιδιαίτερη σημασία έχει η σωστή διαχείριση του στρες για να μειώσουμε τον αντίκτυπο που έχει αυτό στον οργανισμό μας.

Η διαχείριση του στρες είναι κάτι που αφορά όλους μας, καθώς εσωτερικό ή εξωτερικό άγχος βιώνουμε καθημερινά και βλέπουμε την επίδρασή του σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Άγχος, μελαγχολία, ευερεθιστότητα, διαταραχές στη συγκέντρωση και τον ύπνο, ανήσυχες σκέψεις, απώλεια ενέργειας, όρεξης και διάθεσης, κοινωνική απομόνωση, αλλά και μια πληθώρα ψυχοσωματικών συμπτωμάτων (π.χ. ταχυκαρδίες, βάρος στο στήθος, γαστρεντερικά ή δερματικά συμπτώματα, κεφαλαλγίες και μυαλγίες, εφίδρωση, ζάλη) εμφανίζονται, όσο μεγαλύτερη και πιο χρόνια η έκθεσή μας σε καταστάσεις που επιφέρουν στρες. Η χρόνια έκθεση σε στρες μπορεί εν τέλει να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό ψυχικών διαταραχών, όπως η κατάθλιψη, διάφορες αγχώδεις διαταραχές και διαταραχές ύπνου, αλλά και χρόνιων, μη μεταδιδόμενων ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές ασθένειες, η υπέρταση, ο καρκίνος κ.α. Η σωστή διαχείριση του στρες στοχεύει στην ισορροπία του οργανισμού στο ενεργειακό σημείο που προσφέρει την μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα περιλαμβάνει μία πλειάδα συμπεριφορικών και γνωστικών/ψυχοθεραπευτικών στρατηγικών που προσαρμόζονται στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά για να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες του.

Το κέντρο μας προσφέρει εξατομικευμένες και ολιστικές ατομικές και ομαδικές θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση του άγχους και του στρες.

FACTS

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Συχνότητα

Κάθε άνθρωπος βιώνει καθημερινά στρες, όπως και καταστάσεις που αυτό να επηρεάζει σημαντικά τη λειτουργικότητά του

Συμπτώματα

Ιδιαίτερα συχνές είναι οι σωματικές εκφράσεις του άγχους, οι οποίες επηρεάζουν κάθε άνθρωπο διαφορετικά

Συννοσηρότητα

Οι διαταραχές στρες εμφανίζουν εξαιρετικά μεγάλη συννοσηρότητα με όλες τις ψυχικές και τις χρόνιες σωματικές παθήσεις

Διαχείριση

Η διαχείριση του στρες είναι περιλαμβάνει μία πλειάδα εξατομικευμένων συμπεριφορικών και γνωστικών/ψυχοθεραπευτικών στρατηγικών

Φαρμακοθεραπεία

Υπάρχουν πολλά αναγνωρισμένα σκευάσματα που να επαναφέρουν την ισορροπία στο σύστημα του στρες χωρίς τον κίνδυνο εθισμού

Άθληση

Ήπια αεροβική άσκηση (π.χ. γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο, κτλ.), 3-4 φορές την εβδομάδα μειώνει δραστικά το επίπεδο στρες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ